Хорватський Дубровник замкнув топ-5 найбільш сонячних напрямків / фото ua.depositphotos.com

Найбільш сонячне місце в Європі є популярним курортом на півдні континенту – в Португалії.

Як пише Express, в рамках дослідження експерти з подорожей Club Med проаналізували кількість годин сонячного світла, середню температуру, кількість дощових днів і температуру моря, щоб знайти найсонячніше місце в Європі. 

Найбільш сонячні напрямки в Європі 2023

1. Фару, Португалія.

Відео дня

2. Афіни, Греція.

3. Марбелья, Іспанія.

4. Палермо, Італія.

5. Дубровник, Хорватія.

6. Бодрум, Туреччина.

7. Стокгольм, Швеція.

8. Лондон, Великобританія.

9. Бордо, Франція.

10. Копенгаген, Данія.

Так, Фару в португальській історичній провінції Алгарве опинився на першому місці з 11 годинами сонячного світла на день протягом літа. Середня температура в літні місяці тут становить 24 градуси, і це було єдине місце в списку, де не було дощових днів. Місто знаходиться недалеко від одного з найкрасивіших пляжів Португалії і може похвалитися чарівним Старим містом.

Афіни були названі другим найбільш сонячним місцем в Європі, де в середньому за літо випадає всього один дощовий день. При цьому грецька столиця є домом для цілоъ низки неймовірних пам'яток античності, включаючи Афінський акрополь. Поїздку в Афіни можна поєднати з відпочинком на одному з грецьких островів, куди туристи можуть доїхати зі столиці на поромі.

Марбелья, що посіла третє місце, була визнана найбільш сонячним місцем в Іспанії, де в середньому влітку було сонячно 11 годин на день. Популярне місто знаходиться недалеко від пляжів Коста-дель-Соль.

При цьому ви можете бути здивовані, побачивши в топ-10 британську столицю Лондон і скандинавські напрямки – Стокгольм (Швеція) і Копенгаген (Данія). Однак довгі літні дні в регіоні означають, що туристи мають можливість насолодитися вечерею на свіжому повітрі пізно ввечері. Так, в червні в Стокгольмі сонце сідає після 22:00, а встає о 3:30 ранку.

Як повідомляв УНІАН, раніше UK Post Office оприлюднило список найдоступніших за ціною напрямків для відпочинку влітку 2023 року. До топ-7 потрапили курорти в Болгарії, Португалії, Іспанії, Греції та на Кіпрі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.