Найгіршими місцями для пасажирів, на думку бортпровідниці, є середні та останні ряди / колаж УНІАН, фото pixabay

Часто пасажири не розуміють, наскільки сильно місця, які вони обирають під час польоту, можуть вплинути на їхній комфорт під час подорожі, адже є ряди, які набагато гірші за інші, а деякі місця взагалі можуть гарантувати жахливий переліт. Проте стюардеса для видання The Sun розповіла про три найгірші місця в літаку і чому там ніколи не варто сідати. Також вона поділиться своїми порадами щодо найкращих місць, аби ваша подорож була максимально комфортною, якщо ви летите економкласом. 

"По-перше, найгірший ряд, на мою думку, при перельоті в економкласі - це той, що одразу за перегородкою. Для тих, хто не в курсі, перегородка - це найперший ряд в економкласі, з додатковим простором для ніг і стіною перед пасажирами замість інших крісел. Зрозуміло, чому люди хочуть сидіти саме там, адже вони мають можливість витягнути ноги. Однак саме тут також знаходяться дитячі колиски, тобто це місце в літаку, де ви, швидше за все, зіткнетеся з дитиною, що плаче", - зазначила бортпровідниця.

За її словами, перевагою є те, що сидячи на цьому місці, вам принесуть їжу та напої раніше, ніж більшості пасажирів на борту, проте вам все одно буде незручно через крик немовлят. Вона вважає, що саме через це такий ряд в літаку є найгіршим. 

Відео дня

Стюардеса додала, що є й інші місця, які стануть поганим вибором, а саме передостанній ряд. Останній ряд теж не найкращим, проте коли ви там сидите, то можете спокійно відкинути крісло, не переймаючись за інших пасажирів. 

"Простір між рядами стає все меншим - і якщо людина позаду мене виглядає досить високою, щоб їй було незручно, якщо я відкину крісло назад, я цього не зроблю. Тож якщо ви летите на задньому ряду, ви гарантовано не матимете нікого позаду, що дозволить вам відкинути крісло якомога далі, не турбуючись про інших пасажирів. Однак у задній частині салону є й інші проблеми, про які варто турбуватися: турбулентність, яка впливає на цю частину салону більше, ніж на інші, сусідство з туалетами, а також те, що їжу та напої приносять в останню чергу", - зауважила вона.

Також стюардеса розповіла про середні місця у середньому ряду, яких слід завжди уникати, якщо виходить. 

"Найкраще сидіти біля вікна та в проході - це найкращі місця для комфортного відпочинку: біля вікна є зручна спинка, а біля проходу є місце, куди можна витягнути ноги. Натомість середнє сидіння не має ні того, ні іншого. А якщо додати до цього, що ви сидите посередині літака, затиснуті між іншими пасажирами, не бачите вікна і не маєте простору для ніг, то це просто найгірше", - попередила фахівець.

Інші поради для туристів

Раніше експерти назвали 10 золотих правил ідеальної соло-подорожі. Зокрема фахівці порадили перед туристичною поїздкою провести дослідження, перш ніж вирушити в подорож самому, дотримуватися заходів безпеки, спробувати щось нове, практикувати місцеві фрази, не брати із собою занадто багато речей та інші поради. 

Також було названо найкращий час для відвідування Італії. Експерт з подорожей з Condé Nast Traveler Чарлі Гоббс розповів, коли варто приїхати до країни, аби це було максимально комфортно і за погодними умовами, і за кількістю туристів. За його словами, біля визначних пам'яток Риму ніколи не буде пусто. 

Вас також можуть зацікавити новини: