Ілюстрація REUTERS

В Україні зараз працює 69% ресторанів, які відновили свою роботу після послаблення карантину.

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Читайте такожВідкриття дитсадків: як працюватимуть, правила та умови

Відео дня

«Ми взяли 12 березня (останній день перед оголошенням карантину - УНІАН) за 100%. Станом на 12 квітня працювало лише 32% закладів, а їх обороти впали до 22%», - йдеться в повідомленні

Відзначається, що відтоді сфера громадського харчування поступово почала відновлюватись. Зараз в Україні працює 69% ресторанів, проте їх обороти збільшуються не так швидко - на даний момент вони повернулися до показника в 51%.

«Рестораторам потрібно переглянути асортимент меню, можливо концепцію, ціни, порції, і зорієнтуватися, як адаптуватися до нового ринку. Заклади, які виживуть, найімовірніше зможуть вийти на показники початку 2019 року не раніше наступного року», - наводяться в повідомленні слова СЕО компанії з автоматизації ресторанів Poster Родіона Єрошека.

За даними онлайн-платформи, продаж закладів громадського харчування в Україні також поступово почали зростати. Загалом за час карантину прибутки ресторанів скоротилися в 3,5 раза.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.