Ілюстрація REUTERS

У Тунісі після тримісячного карантину через пандемію коронавірусу відкрили всі кордони і оголосили про відкриття туристичного сезону. В'їзд на курорти дозволять мандрівникам тільки з тих країн, які є у списку "зелених" або "помаранчевих" за рівнем захворюваності на COVID-19.

Про це заявив міністр туризму країни Мухаммед Алі Тумі, повідомляє Xinhuanet.

"Всесвітня туристична організація офіційно включила Туніс до списку безпечних районів для туристичних поїздок на основі підготовленого країною протоколу щодо забезпечення санітарних норм для працівників та туристів", - підтвердив міністр туризму країни.

Відео дня

Читайте такожГреція збирається послабити карантин із понеділка

Сухопутні, морські і повітряні кордони відкрилися у Тунісі від 27 червня. Водночас, Туніс поки можна буде відвідувати іноземним туристам, які мешкають у державах безпечної "зеленої" та "помаранчевої" зон. Втім, громадяни з країн останнього списку повинні заздалегідь отримати довідку про відсутність коронавірусу в їхньому організмі. 

Туристам, з країн віднесених до "червоного" списку, в'їзд до Тунісу заборонений. 

Раніше повідомлялося, що імовірно, кордони ЄС та шенгенської зони залишаться закритими для українців і після 1 липня. Це передбачає проект рішення ЄС про поступове відновлення подорожей та туризму.  

Нагадаємо, Україну занесли до "червоної зони" через показники захворюваності на COVID-19, який становить вище 40 випадків на добу на 100 тисяч населення.