В Україні хочуть створити умови для туристів з ЄС / Фото УНІАН

«Туристичні магніти» України розвиватимуть відповідно до стандартів ЄС.

Про це йшлося на зустрічі голови Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар’яни Олеськів з віце-прем'єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною, повідомляє агентство у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожНазвано країни, які готові приймати українців без обмежень на кордоні

Відео дня

«Європейському туристу важливо розуміти, що українська туристична сфера відповідає стандартам ЄС. Зміни не відбуваються миттєво, але маємо вже працювати над адаптацією українського законодавства та орієнтуватись на європейський досвід роботи індустрії гостинності», – сказала голова ДАРТ.

«В Україні є багато справжніх туристичних магнітів, які можна розвивати та водночас виконувати наші зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС», – йдеться в повідомленні.

Ольга Стефанішина висловила готовність забезпечити постійну координацію в цій сфері, бо «розвиток туризму в Україні - безумовний пріоритет».

Зокрема, йшлося про директиви ЄС щодо облаштування засобами доступності туристичні об'єкти та дотичну інфраструктуру. Наразі системно не вирішені питання доступності туристичних об'єктів для людей з обмеженими можливостями. Це треба врахувати при плануванні подальшої роботи.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня президент Володимир Зеленський анонсував низку проектів для розвитку туризму в Україні.