УЗ вже отримала погодження щодо курсування безпересадочних вагонів Київ - Відень / УНІАН Володимир Гонтар

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) планує з червня почати відновлення міжнародних пасажирських перевезень, вже досягнуті попередні домовленості про відновлення залізничного сполучення з Австрією та Угорщиною.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте також"Укрзалізниця" продовжить маршрут поїзда Чернівці-Львів до Луцька

Відео дня

Зазначається, що УЗ вже отримала погодження щодо курсування безпересадочних вагонів Київ - Відень з червня (Австрія).

Також планується відновлення курсування поїзда за маршрутом Чоп-Захонь (Угорщина).

Крім того, ведуться переговори з польською транспортною компанією PKP Intercity і польською залізницею про відновлення швидкісного сполучення між країнами.

В.о. голови правління УЗ Іван Юрік підкреслив, що на міжнародних маршрутах буде посилено контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Що цьому передувало

"Укрзалізниця" планує розвивати інтермодальні перевезення всередині України та в поєднанні з країнами Східної Європи та Балтії.

"Укрзалізниця»

"Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує понад 80% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.