Мета проекту - збереження популяції диких тварин / фото УНІАН

В Одеській області створять екопарк «Дунайські плавні», який займе площу 100 гектарів.

Читайте такожКурортний сезон: у Херсонській області презентували новий туристичний маршрут (відео)Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, сьогодні укладено меморандум ОДА з міжнародним благодійним фондом бізнесмена Олександра Фельдмана, який передбачає створення екопарку на півдні регіону.

Документ підписали голова обладміністрації Максим Куций і директор компанії «Фельдман екопарк» Віталій Ільченко.

Відео дня

Зазначається, що біологічний експозиційний заповідник «Дунайські плавні» є частиною національної мережі інноваційних екокластерів.

Мета проекту - збереження популяції диких тварин і їх адаптація після життя на вулиці і в жорстоких умовах.

Крім того, на території екопарку створять інфраструктуру для психосоціального відпочинку відвідувачів і реабілітації людей з хворобами легень.

Як зазначив Куций, підписання меморандуму - перший крок для розширення буферної зеленої зони регіону на 100 га.

За попередньою інформацією, загальна сума інвестицій в проект становить близько 15 млн доларів. Аналогічний екопарк було створено в Харківській області, його щорічно відвідують до 2,7 млн туристів.

«За сім років ми врятували і реабілітували 20 тисяч диких і домашніх тварин. Ми створили 42 безоплатні програми реабілітації для воїнів АТО/ООС, дітей з інвалідністю та дітей соціально незахищених верств населення», - повідомив Ільченко.

У прес-службі також зазначили, що екопарк в Одеській області створюватимуть на основі досвіду французького Réserve Biologique Des Monts D'azur і американського Wildlife Images Rehabilitation And Education Center.