В Іспанії все ще діє ряд карантинних обмежень / Фото REUTERS

Іспанія, чия економіка серйозно залежить від туризму, має намір знову відкрити кордони для іноземних туристів приблизно наприкінці червня 2020 року, коли в країні остаточно відміниться карантин, введений через пандемію коронавіруса.

Читайте такожІталія відкриває кордони для туристів з ЄС

Про це сьогодні заявив міністр транспорту Іспанії Хосе Луїс Абалос, коментуючи рішення іспанської влади про введення двотижневого карантину для всіх іноземних мандрівників, прийняте минулого тижня, повідомляє Reuters.

Відео дня

За словами міністра, це тимчасовий крок, який буде поетапно скасований паралельно зі зняттям обмежень на поїздки всередині Іспанії.

"Ми не можемо дозволити іноземцям подорожувати, поки іспанське населення обмежене", - пояснив він. - "Я сподіваюся, що з кінця червня ми почнемо займатися туризмом... Ми повинні зробити Іспанію привабливою країною з точки зору здоров'я".

Як повідомляв УНІАН.Туризм, Іспанія опинилася в числі найбільш постраждалих в результаті коронавіруса країн Європи. З початку пандемії там заразилися 230 698 осіб, з них 27 563 померли. Однак в останні тижні в країні фіксується позитивна динаміка щодо кількості нових випадків зараження COVID-19, що дозволило почати поступове ослаблення жорстких карантинних обмежень.

Втім, в країні досить обережно підходять до відновлення туристичної діяльності, особливо в частині допуску іноземних відпочиваючих. Так, раніше повідомлялося, що іспанські курорти цього літа можуть не відкритися для іноземців.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.