Ірландія. Румунія і Словенія в топ-3 найдружніших країн Європи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Марина Григоренко

Ірландія очолила рейтинг найбільш доброзичливих країн Європи за версією мандрівників. Раніше УНІАН розповів, що варто врахувати перед поїздкою на цей дивовижний смарагдовий острів.

Як свідчать результати недавнього дослідження Readers' Choice Awards, проведеного виданням про подорожі Condé Nast Traveller, саме Ірландія набрала найвищий бал 94,5 зі 100, таким чином ставши найбільш гостинною країною світу.

При складанні рейтингу враховувалося, наскільки місцеві жителі в тій чи іншій європейській країні відкрито налаштовані по відношенню до іноземних гостей, наскільки вони готові прийти на допомогу і полегшити перебування іноземців в країні, а також наскільки вони раді поспілкуватися з приїжджими.

Відео дня

Топ-10 найбільш доброзичливих країн Європи

1. Ірландія.

2. Словенія.

3. Румунія.

4. Шотландія.

5. Ісландія.

6. Норвегія.

7. Португалія.

8. Данія.

9. Мальта.

10. Хорватія.

Як повідомляв УНІАН, раніше досвідчена мандрівниця Дейл Петерсон перерахувала три популярних міста в Європі, які краще відвідувати взимку, адже влітку ці напрямки потерпають від надмірного туризму та високих температур.

У свою чергу пошукова система Holidu склала рейтинг найбільш переповнених туристами міст Європи в 2023 році. Очолив його хорватський Дубровник, де в топ-сезон на кожного місцевого жителя припадає 36 туристів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.