Взимку в популярних містах менше людей і нижче ціни / колаж, фото REUTERS, УНІАН

Досвідчена мандрівниця Дейл Петерсон перерахувала три популярних міста в Європі, які краще відвідувати взимку, а не влітку.

У своєму блозі для Travel Off Path вона пояснила, що їй пощастило побувати в цих місцях як взимку, так і влітку – і вона може назвати одразу кілька причин, чому в зимові місяці там набагато приємніше відпочивати.

За її словами, у цих трьох напрямків є кілька спільних рис: піковий сезон для відвідування припадає на літо, всі вони неймовірно популярні, залучаючи мільйони відвідувачів щороку, всі вони свідомо дорогі, всі вони популярні серед круїзних лайнерів і вони всі страждають від надмірного туризму.

Відео дня

Топ-локації Європи, які найкраще відвідувати взимку

1. Венеція, Італія. Як пише Петерсон, Венеція – це справді чарівне місце із захоплюючою архітектурою та сотнями мостів і каналів. Однак у літні місяці відвідування цього міста може нагадувати відвідування переповненого тематичного парку, а не історичного міста. Натовп став настільки величезним, що незабаром Венеція введе плату за вхід в місто у розмірі 5 євро в години пік.

"Але Венеція взимку – це зовсім інша історія. Натовпу майже немає, і хоча погода може бути прохолодною і похмурою, це підсилює похмуру і загадкову атмосферу міста. Зима також є найкращим часом для відвідування за нижчими цінами: середні ціни на готелі падають більш ніж на 50% в порівнянні з літніми місяцями", – пише автор блогу.

2.Дубровник, Хорватія. Як і Венеція, це місто сильно страждає від надмірного туризму (з цього літа в Хорватії навіть ввели цілу низку обмежень для туристів). У Дубровнику за останні кілька років також спостерігалося стрімке зростання цін, особливо після офіційного приєднання до Шенгенської зони і прийняття євро в якості валюти на початку 2023 року, пише блогер.

"Зима – мій улюблений час для відвідування Дубровника, тому що тут дуже мало туристів, і ви можете насолоджуватися такими активностями, як прогулянка по міських стінах без натовпу впритул. Може бути, занадто холодно, щоб ходити на пляж або купатися в Адріатичному морі, але тут як і раніше сонячно і тепло, а середня температура взимку сягає п'ятдесяти градусів (за Фаренгейтом, або +10 градусів за Цельсієм – ред.), – зазначила Петерсон.

3. Барселона, Іспанія. Як зазначає автор матеріалу, хоча у відвідування Барселони влітку, безумовно, є свої плюси – можна піти на пляж, тут проходить безліч концертів і фестивалів, – є і безліч мінусів. Влітку в Барселоні може бути нестерпно жарко, і тут дуже багато людей. Це тому, що Барселона є головним круїзним портом, тому круїзні туристи затоплюють місто в літні місяці. До слова, вже зовсім скоро круїзним лайнерам заборонять заходити в центр Барселони.

"Але Барселона – місто цілорічне, тому взимку тут не бракує розваг. Ви можете насолоджуватися всім, що може запропонувати місто, з набагато меншою кількістю людей та нижчими цінами. До того ж в Барселоні середземноморський клімат... Мені подобається місто під час різдвяного сезону, особливо в день Трьох Королів 6 січня, коли проходить величезний парад", – написала Петерсон.

"Загалом Венеція, Дубровник та Барселона – це три європейські міста, які я, безумовно, вважаю за краще відвідувати взимку, а не влітку. Взимку вам не доведеться мати справу з величезними натовпами людей, високими цінами або дуже спекотною погодою. Ви можете насолодитися цими напрямками без натовпів туристів на круїзних лайнерах і скористатися більш низькими цінами в міжсезоння", – підсумувала тревел-блогер.

Як повідомляв УНІАН, раніше нове дослідження Club Med виявило найсонячніші місця для зимового відпочинку в Європі цього року. Серед них – чимало популярних напрямків, де влітку дуже жарко і занадто багато людей.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.