Шведська столиця Стокгольм стане ближче до Західної Європи / фото REUTERS

Швеція планує запустити нове міжнародне нічне залізничне сполучення з Німеччиною і Бельгією до 2022 року в рамках програми з розширення мережі нічних поїздів по Європі з метою відмови від коротких внутрішніх авіаперельотів.

Читайте такожНа поїзді по Австрії: мальовничі краєвиди, доступ в найпотаємніші куточки та зупинки «на вимогу»

Як повідомляє Lonely Planet, новий маршрут з'єднає шведські міста з Гамбургом (Німеччина) і Брюсселем (Бельгія), таким чином дозволивши швидко дістатися зі Скандинавського півострова до Західної Європи.

Відео дня

Наразі Швеція вже пропонує нічні поїзди, які курсують всередині країни і в Норвегію, максимально добираючись на північ до Полярного кола.

Варто відзначити, що Швеція з'єднується з острівною частиною Данії мостом з Мальме в Копенгаген, звідки також по мосту можна заїхати на материкову частину Данії, що має сухопутний кордон з Німеччиною.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, в Європі в останні роки все частіше піднімається питання про відмову від авіаперельотів на користь більш екологічних видів транспорту, зокрема, поїздів. Європейські залізничні оператори, в свою чергу, оперативно реагують на зростаючий інтерес до поїздів, пропонуючи нові маршрути і додаткові послуги, а також знижуючи вартість квитків на такий вид транспорту.