У Токіо в повному розпалі сезон цвітіння японської вишні сакура, який японці називають "ханамі".

Офіційно початок сезону цвітіння сакури в Японії метеорологи оголосили близько тижня тому - дещо раніше, ніж зазвичай, однак саме зараз він досягнув апогею. Триватиме цвітіння сакури в Токіо приблизно до кінця першого тижня квітня.

Читайте такожЧерез глобальне потепління на Одещині раніше розквітли іриси (фото, відео)

Відео дня

Традиційно в цей час місцеві намагаються проводити більше часу в парках, навіть беруть для цього додаткові вихідні. Також сюди з'їжджаються туристи з усього світу.

Зазначимо, цвітіння сакури - явище, насправді притаманне не лише Японії. Наприклад, у китайському місті Гуанчжоу сакура зацвіла ще в середині лютого. А оскільки у різних частинах країни цвітіння сакури проходить у різний період, подекуди в Китаї воно триває і досі. Як, наприклад, в Ухані, що у провінції Хубей.

Цвітіння сакури в китайському місті Ухань / Фото REUTERS

Приблизно одночасно з Японією цвітіння сакури триває і у Сингапурі. Тут помилуватися дивовижними суцвіттями люди з'їжджаються здебыльшого в природний парк Сади біля Затоки (Gardens by the Bay).

До речі, в Україні теж буває сезон цвітіння сакури. Тільки відбувається він значно пізніше, ніж на батьківщині японської вишні - у другій половині квітня. Особливо відомими є сакури в закарпатському місті Ужгород, де з цієї нагоди навіть проходить Сакура-Фест. Цього року він випадає на 13-28 квітня, хоча все залежить від погоди.

Також трапляються сакури у Києві. Найвідоміше місце - алея сакур у парку "Кіото" біля станції метро "Лісова".