30 червня 2019 року у селі Тишківці (Городенківський район Івано-Франківської області) урочисто відкрили Музей-резиденцію родини Шухевичів.

Читайте також400 ангелів під одним дахом: у Львові відкрили унікальний мистецький проект (фоторепортаж)

Місце для музею обрали невипадково, адже саме з цих країв бере початок родова лінія Шухевичів. Саме тут більшу частину свого життя прожив та прослужив отець Осип Шухевич - прадід головнокомандувача УПА Романа Шухевича. 

Відео дня

Працівники Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського готували експозицію понад шість місяців.

В експозиції представлені особисті речі родини Шухевичів, а також відтворено житлові та робочі приміщення, в яких вони мешкали та працювали.

Відкриття музею приурочили до дня народження Романа Шухевича - одного з головних ідеологів українського національно-визвольного руху ОУН-УПА. На відкритті також були присутні діти Романа Шухевича - Юрій та Марія Шухевичі.

Доїхати до Тишківців можна з Івано-Франківсько - близько 70 кілометрів на автомобілі через трасу Р20. Втім слід враховувати, що місцеві дороги досі в доволі поганому стані, тому на поїздку може піти дещо більше часу.

До речі, від Тишківців лише 15 кілометрів до Дністровського каньйону, де туристів також можуть зацікавити прогулянки на кобалі по Дністру, рафтинг, відвідини руїн Раковецького замку або ж просто споглядання за природою. Детальніше читайте у великому матеріалі УНІАН.Туризм.