Район Пудун в Шанхаї / фото REUTERS

Фотограф Reuters Алі Сонг зробив неймовірно атмосферні кадри китайського Шанхаю під час потужної зливи з туманом 17 вересня 2020 року.

Читайте такожВражаюче видовище: один із символів Лондона показали на світанку (фоторепортаж)

На вечірніх фото з жвавого біснес-району Пудун можна побачити людей під різнокольоровими парасольками, що мчать у своїх справах на тлі сучасних хмарочосів. Здається, ніби всі вони - герої фантастичного фільму в жанрі кіберпанк.

Відео дня

Цікаві факти про район Пудун в Шанхаї:

  • Район Пудун, офіційна назва якого Новий район Пудун, - це молодий район міста Шанхая (Китай), офіційною датою заснування якого вважається 1993 Рік, йдеться у Wikepedia.
  • Ще в 1980-х роках на місці Пудуна були рисові поля, проте за 15 років район перетворився на фінансовий і діловий центр всього Китаю.
  • Територія Пудуна більше багатьох інших районів Шанхаю, і в майбутньому він, можливо, буде поділений на більш дрібні частини. Населення району вже перевищує 5 мільйонів людей.
  • Архітектура Пудуна - це сучасні хмарочоси та інші будывлы зі скла та бетону самих незвичайних конструкцій. Все це створює враження міста майбутнього, ніби з кіно.

Інші цікаві фоторепортажі з усього світу: