Венеція практично повністю знімає карантинні обмеження / фото REUTERS

Популярний туристичний регіон Венето в Італії, більш відомий як Венеція, з 7 червня 2021 року перейшов у так звану "білу зону".

Як пише місцеве видання Ansa, це означає практично повне зняття карантинних обмежень у зв'язку з найнижчим ризиком зараження COVID-19. Таким чином, регіон може максимально повернутися до нормального життя з відновленням практично всіх видів економічної діяльності, включаючи туризм.

При цьому за столами в ресторанах всередині приміщень тепер зможуть сидіти до шести осіб або до двох сімейних груп, тоді як на відкритому повітрі більше немає обмежень. 

Відео дня

Також у Венеції дозволили відкритися казино, а ось відновлення роботи нічних клубів в закритих приміщеннях ще обговорюється. 

Серед карантинних заходів для туристів залишається лише вимога носити маски і дотримуватися соціальної дистанції. Комендантська година, що діяла раніше з 23:00, скасовується.

Читайте такожЖителі Венеції протестували проти повернення круїзних лайнерів - ЗМІСудячи з фото з Венеції в перший день зняття карантинних обмежень, на популярних туристичних локаціях вже вишикувалися черги туристів.

Чи можуть українські туристи потрапити до Італії?

  • На даний момент Італія скасувала обов'язковий карантин для туристів з країн ЄС, Шенгенської зони, Великобританії та Ізраїлю. Вони можуть потрапити в країну з негативним результатом тесту на коронавірус.
  • Італія ділить країни світу на кілька груп - від А до Е, в залежності від ситуації із захворюваністю COVID-19 на їхній території. Україна потрапила в останню групу Е, а це означає, що українці, на жаль, поки не можуть подорожувати до Італії з метою туризму.