На спільному засіданні комісії в облраді вирішували нагальні питання, що передують сесії, яка пройде завтра 18 грудня. Наразі депутати обгорювали питання бюджету, міжнародного сіпвробітництва і проект розвитку місцевого самоврядування.

- Ми були у напівшоці по державних трансфертах на 2013 рік.  – говорить депутат облради, заступник міського голови Віннниці Валерівй Коровій. - На 2013 рік втричі змешенено асигнування від реальної потреби.

Депутат просив колег підтримати проект програми  «Розвиток місцевих громад на 2013-2017 роки»

Відео дня

Оскільки голова облради Сергій Татусяк фактично був ініціатором  реформи місцевого самоврядування, то Вінницька область повинна виділити асигнування  на прогарми розвитку територіальних громад. Їх на Вінниччині найбільше в Україні - 737 місцевих бюджетів.

Хоча голова бюджетної комісїі Наталя Гетце сповнена оптимізму і каже, якщо бюджет буде прийнято 18 грудня, це дасть можлвіть вже з 1 січня працювати в нормальному режимі.

Основні бюджетні статті  - це розмір середньої зарплатні в 2013 році, який складаитме 2800 грн. З 1 січня мінімальна  зарплата на Вінниччині  складатиме 1147 грн, а  з 1 грудня 1218 грн.

- В державному бюджет також  передабаено звернення до Кабміну у квітні стосовно підвщення соціальних стандартів, - сказав депутат Анатолій Пачевський.

В обласному бюджеті передбачено ще один сюрприз для населення – підвищення цін на енергоносії.