Ілюстрація REUTERS

Служба безпеки України встановила особи 26 російських офіцерів, які з 2014 року "відряджені" як інструктори з бойової підготовки до ПВК "Вагнера".

Про це на брифінгу повідомив голова відомства Василь Грицак. Ці російські військові забезпечували навчання "приватної армії Путіна" з тактичної, вогневої, інженерної і артилерійської підготовки, вишкіл екіпажів танків, БМП, БТР та ПВО, передає прес-служба СБУ.

Читайте такожНа службі Росії від Донбасу до Сирії: волонтери встановили 25 найманців ПВК "Вагнера", СБУ підтвердила дані (фото)

Відео дня

"Ми встановили особу підполковника ЗС РФ Олега Дем’яненка, який безпосередньо відповідає за підготовку так званої ротно-тактичної групи "Карпати", що складалася переважно із громадян України – учасників бандформувань на Донбасі", ‒ наголосив Грицак.

За його словами, ця група була сформована для проведення розвідувально-терористичної діяльності на території України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у складі колони, яку розбили сили коаліції в Сирії, нібито була ціла група вихідців з України. Як стверджують бойовики, чиї знайомі стали очевидцями події і вже давно служать у "ПВК Вагнера", назва групи говорить сама за себе – "Карпати".