43-річна мешканка Слов'янська приєдналася до бойовиків у 2014 році / скріншот

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки із складу Об'єднаних сил затримали учасницю незаконних збройних формувань окупованого Донецька, яка переховувалася на мирній території України.

Про це у Facebook повідомила прес-служба Операції об'єднаних сил.

43-річна мешканка Слов'янська в 2014 році разом з чоловіком добровільно приєдналася до так званого "ополченню Новоросії".

Відео дня

Читайте також"Він стерв'пам'ятник": журналіст пояснивши втечу російського терориста Прилєпіна з "ДНР"

В ООС повідомляють, що під керівництвом бойовиків, один з яких мав позивний "Хміль", виявляла патріотично налаштованих громадян України і доставляла їх в комендатуру бойовиків окупованих районів Донецької області.

Пізніше вона самовільно залишила службу.

Жінка розповіла правоохоронцям, що під впливом проросійськи налаштованих сусідів і родичів її зацікавили "ідеї створення Новоросії", після чого вони з чоловіком відправилися на найближчий блокпост бойовиків.

В обов'язки посіпаки бойовиків входила перевірка документів і транспортних засобів, а також "інші дії стосовно громадян, які були негативно налаштовані до "ДНР".

При цьому, за її словами, грошей за "службу" їй не платили.

Як повідомляв УНІАН, військовий оглядач сайту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, розповів, яким чином Росія може атакувати Маріуполь. На його думку, щоб взяти силою Маріуполь, Росії доведеться нанести удар танками і авіацією.