REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували свіжі пошкодження чотирьох цивільних будинків у тимчасово окупованому Донецьку.

Про це у Facebook повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) із посиланням на звіт місії від 24 грудня.

Читайте такожПоблизу Хрустального на Луганщині окупанти розмістили 22 "Гради" - СЦКК

Відео дня

За оцінкою спостерігачів, пошкодження двоповерхових багатоквартирних житлових будинків на вулицях Білорічинській, Косарева та Удачній утворилися внаслідок влучання 23-мм або 30-мм боєприпасів.

Повідомляється, що налякані окупантами чоловіки та жінки похилого віку, які мешкають у цьому мікрорайоні, повідомили команді місії, що їхні будинки зазнали пошкоджень ще увечері 20 грудня поточного року.

Зазначається, що вже неодноразово окупанти намагаються власні внутрішні розборки зі стріляниною, що лякають мирних мешканців та пошкоджують їх оселі, видати за обстріли з боку підрозділів Об’єднаних сил.

«Ні відстань, ні профіль висот місцевості, ні технічні характеристики такого озброєння не дозволили б підрозділам Об’єднаних сил обстріляти житлові будинки мирних мешканців Петровського району Донецька, які зазнали пошкоджень», - вважають у СММ.

У повідомленні підкреслюється, що зазначений факт вкотре свідчить про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань РФ щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.