БПЛА були запущені з тимчасово окупованої території / фото Міноборони

На лінії зіткнення біля Щастя Луганської області напередодні було помічено два безпілотники, які були запущені з тимчасово окупованої території.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують порушувати Мінські домовленості щодо заборони використання безпілотних літальних апаратів. Так, вчора, 10 січня 2019 року, на лінії зіткнення біля міста Щастя Луганської області було помічено в цьому районі політ двох БПЛА, які були запущені з тимчасово окупованої території", - йдеться у дописі.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські військові знешкодили безпілотник, що підлетів до арсеналу - Генштаб

Так, українська сторона СЦКК заявляє, що збройні формування Російської Федерації, використовуючи гарантії безпеки української сторони щодо дотримання режиму припинення вогню, прикриваючись БПЛА СММ ОБСЄ, "нахабно застосовують власні БПЛА".

"Даний факт свідчить про провокаційні дії з боку окупантів щодо створення передумов для подальшого загострення конфлікту на сході країни. Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати Мінськими домовленостями, дотримуватися взятих зобов’язань і не вдаватися до провокативних дій", - зазначається у дописі.