аваков

Про це повідоми міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами міністра, у вівторок близько 15:00 під селом Логвинове Донецької області (верхня частина "Дебальцівського виступу") потрапила в засідку група офіцерів МВС на чолі з начальником УМВС України у Львівській області Дмитром Загарія і командиром батальйону спеціального призначення МВС "Львів" Ігорем Вольским. Від вибуху фугасу загинув начальник УВБ на Львівській залізниці Дмитро Терновий.

"Ті, що вижили офіцери, незважаючи на поранення, - не здалися - прийняли бій", - наголосив Аваков і розповів, що під час бою тяжкопоранені міліціонери "по суті опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку, зуміли з боєм прорватися назустріч підоспілим на виручку товаришам нашого підрозділу".

Відео дня

Зокрема, за даними міністра, з 15:30 бійці спецбатальйону "Львів" і підрозділ Нацгвардії провели три бойових рейди для порятунку товаришів. Два перших рейду не дали результату, однак саме третій, як повідомив Аваков, був успішним.

Читайте такожНачальник міліції Львівської області та комбат «Львова» госпіталізовані з пораненнями - МВС

"З третьої спроби група з 8 бійців батальйону МВС особливого призначення "Львів" на чолі з командиром роти, за підтримки ЗСУ деблокували офіцерів. Наразі поранені евакуйовані із зони АТО", - написав міністр.

Арсен Аваков подякував офіцерам, бійцям ЗСУ та МВС за доблесть і підкреслив, що "це має стати 500% правилом - своїх ніколи не кидати!"  

"Так створюються непереможні армії і згуртовані сили. Нам не просто сьогодні, але так буде не завжди! І перемога буде за нами!", - висловив упевненість глава МВС.