13 березня у селищах Катеринівка та Золоте-4 тривали роботи / Фото УНІАН

У Катеринівці Луганської області під час ремонту ліній електропередач, пошкоджених внаслідок обстрілу з боку збройних формувань РФ, група саперів виявила та знешкодила "розтяжку" з гранатою.

Читайте такожЗСУ зазнали втрат на Донбасі: терористи вбили бійця 1999 року народження

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Відео дня

"13 березня у селищах Катеринівка та Золоте-4 тривали роботи за заявками підприємств ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" та "Попаснянський РЕМ". До патрулювання в ході аварійно-відновлювальних робіт на повітряних лініях електропередач були залучені патрулі СММ ОБСЄ з обох сторін та група піротехнічних робіт від підрозділів ЗС України ОТУ "Північ" з метою перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів. У Катеринівці групою розмінування було виявлено та знешкоджено "розтяжку" з гранатою Ф-1", - повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Після цього працівники Попаснянського РЕМ провели огляд повітряних ліній електропередач, виявили порив між прольотом опор, демонтували їх та замінили на інші, відновивши електроживлення. Також силами цієї ремонтної бригади було виявлено порив на лінії та відновлено електропостачання в Золотому-4.

"Українська сторона СЦКК вкотре закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування Російської Федерації дотримуватися встановленого режиму тиші на всій лінії бойового зіткнення та не перешкоджати проведенню запланованих ремонтно-відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні.