Українскі військові контролюють противника на лінії зіткнення / mil.gov.ua

Протягом минулої доби, 27 квітня, збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Ще один український боєць постраждав в результаті обстрілу вже протягом поточної доби, 28 квітня.

Читайте такожВійна на Донбасі: окупанти гатили з мінометів та БМП, бійці ООС у відповідь поранили двох бойовиків

Як повідомляється  у ранковому зведенні штабу ООС, 27 квітня ворог один раз застосував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм. Бойовики також обстрілювали українські позиції з зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 27 квітня трьох окупантів було знищено, шість – поранено.

Крім того, від початку поточної доби ворог з гранатометів різних систем обстріляв позиції ОС поблизу населеного пункту Кримське в районі відповідальності оперативно тактичного угрупування "Північ". На обстріл противника підрозділи ЗСУ дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ на Донбасі привели у повну бойову готовність. Всі підрозділи готові до попередження спроб дестабілізації обстановки (підтримання громадського порядку) в період святкування Великодня.