Він закликав виходити в цьому питанні з інтересів України / фото facebook.com/pressjfo.news

Директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України, експерт з питань енергетики Валентин Землянський розповів, за яких умов Україні варто знімати блокаду з окупованих територій Донбасу.

Про це пише "Главред".

Читайте такожБойовики потужно обстріляли позиції бійців ООС: двоє військових поранені

Відео дня

"Це – питання умов. Будь-які питання, які зачіпають Російську Федерацію – це питання механізмів", – підкреслив Землянський.

Він закликав виходити в цьому питанні з інтересів України.

"Що в результаті зняття блокади ми отримаємо? Якщо – повернення під контроль підприємств, що знаходяться на території, непідконтрольної Україні, як це було до 2016 року, поки не була введена блокада, а, відповідно, почнуть відновлюватися соціально-гуманітарні та економічні зв'язки... Адже, якщо ми говоримо про реінтеграцію Донбасу, то, в першу чергу, ми говоримо про людей, у другу – про гроші, які будуть направлятися в український бюджет у вигляді сплати податків, і зарплати будуть сплачуватися з тих грошей, які заробляють ці підприємства. Якщо маються на увазі такі умови, то – так, блокада повинна бути знята. І я вже назвав сфери, на які це матиме позитивний ефект", – зазначив експерт.

Інші варіанти, на його думку, розглядати не варто.

"Якщо ж це буде просто зняття блокади, і ми почнемо торгувати з невизнаними республіками, то це – питання. Думаю, це буде неконструктивний підхід, і такий варіант не спрацює", – резюмував Землянський.