Олександр Захарченко / REUTERS

У "спецслужбах" окупованого Донбасу заявили, що їм відомі організатори вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Вони нібито зі Служби безпеки України, та їхні особи терористам відомі.

Про це в ефірі "Росія 1" заявив представник "спецслужб "ДНР", обличчя якого було приховане, повідомляє "Интерфакс".

Читайте такожУ "ДНР" нікого безглузду заяву про ліквідацію Захарченка

Відео дня

Серед співробітників українських спецслужб, причетних до підготовки "терактів", він назвав помічника начальника 5-го управління Сергія Моторина, який, за його словами, є вихідцем з Донбасу, раніше він служив у Слов'янську.

"Саме на ньому кров Арсена Павлова й Олександра Захарченка"- заявив співробітник "спецслужб "ДНР".

Серед інших співробітників спецслужб України, яких бойовик звинуватив в організації "терактів" на окупованому Донбасі, співрозмовник пропагандистського телеканалу назвав імена Владислава Долгозв'яга, Андрія Мушта, Андрія Байдала, Андрія Отенка й Даміра Баштанникова.

Як повідомляв УНІАН, Захарченко був убитий 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в ресторані «Сепар» у центрі Донецька. У СБУ припустили, що його смерть могла стати результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, насамперед пов'язаних з перерозподілом бізнесу.

Крім того, в СБУ не відкидали причетності до вбивства ватажка бойовиків російських спецслужб, для яких досить одіозна фігура Захарченка могла стати непотрібною і заважати.