Ілюстрація / REUTERS

Прокуратура Нідерландів збирається пред'явити звинувачення трьом росіянам і одному українцю у справі про катастрофу літака рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році.

Про це з посиланням на джерела повідомляє RTL News. Згідно з інформацією, в катастрофі літака підозрюють екс-ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), росіян Сергія Дубинського та Олега Пулатова, а також українця Леоніда Харченка.

За даними міжнародної групи з розслідування катастрофи (JIT), усі четверо підозрюваних перебували в тісному контакті з Москвою.

Відео дня

Читайте такожЗМІ показали фото будинку, у якому живе причетний до збиття MH17 бойовик "Хмурий"

Як повідомляв УНІАН, раніше розслідувачі Bellingcat опублікували розширений список причетних до катастрофи "Боїнга".

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група прийшла до висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, що належав до 53-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

Читайте такожСпецпредставник США звинуватив Росію у катастрофі літака MH17

25 травня 2018 року стало відомо, що уряд Нідерландів почав робити кроки для залучення Росії до відповідальності за збиття рейсу MH17. Австралія заявила, що буде домагатися від Росії виплати компенсацій сім'ям жертв рейсу MH17.

Сьогодні, 19 червня, міжнародна спільна слідча група, оголосить перші чотири прізвища підозрюваних у причетності до трагедії. Служба безпеки України сьогодні оприлюднить підозри цим людям.