Авдеевка / фото фейсбук Vyacheslav Abroskin

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, протягом вчорашнього дня терористи не раз завдавали по Авдіївці вогневих ударів зі 120-міліметрових мінометів, тричі зафіксовано вогонь з танків, один раз бойовики завдали вогневого удару зі 122-міліметрової артилерії.

Також зафіксоване зіткнення бойової охорони українських військ із групою бойовиків, яка намагалася прорватися у стик між двома опорними пунктами сил АТО. Після інтенсивного бою противник відійшов на вихідний рубіж під прикриттям мінометного вогню.

Відео дня

Читайте такожВнаслідок обстрілу бойовиками Авдіївки загинув мирний житель

Протягом доби бойовики тричі завдавали ударів із 82-міліметрових мінометів по Пісках. Також на цьому напрямку терористи не раз відкривали вогонь зі стрілецького і важкого піхотного озброєння (включаючи великокаліберні кулемети і гранатомети).

У районі Широкиного бойовики у цілому 6 разів відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Крім того, висунуті вперед групи противника намагалися веденням інтенсивного стрілецького вогню змусити відійти передові підрозділи українських військ, що закріпилися у західній частині селища.

По лінії Павлопіль - Широкине спостерігається робота як мінімум двох мінометних підрозділів (120-мм), які діють окремими або парними розрахунками (1-2 міномети) методом «обстріл-відхід» і оснащені транспортними засобами.

Фіксується підтягування в район Широкиного 6 одиниць бронетехніки (із них 2 танки).

Раніше у прес-центрі АТО повідомили, що інтенсивність бойових дій уночі впала.