ЗСУ на вогонь противника на Донбасі давали, дають і будуть давати відповідь, заявив Полторак/ фото РНБО

Збройні сили України на вогонь противника на Донбасі давали, дають і будуть давати відповідь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони України Степан Полторак заявив журналістам у Харкові.

Коментуючи ініціативу представника України у Тристоронній контактній групі не відривати вогонь у відповідь, Полторак зауважив: "Збройні сили ніколи не порушували Мінські угоди, але водночас, тоді, коли є загроза життю наших військових або є загроза втратити наші позиції, ми будемо відповідати адекватно і жодного клаптика своєї землі точно не віддамо".

Відео дня

Читайте такожЗеленський призначив представників України на перемовинах у Мінську

"Ми на вогонь противника відповідь давали, даємо і будемо давати", - наголосив міністр.

Крім того, Полторак прокоментував збільшення чисельності обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на Донбасі. "Ситуація дійсно міняється кожного дня, і тоді, коли ми готуємося до виїзду в Мінськ на проведення перемовин, як правило, перед тим терористичні угрупування та збройні сили РФ, що знаходяться в Донецьку та Луганську, збільшують кількість обстрілів для того, щоб тим самим тиснути на перемовини в Мінську", - сказав він.

Проте, наголосив Полторак, на Україну тиснути неможливо.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі екс-президент, представник України у ТКГ Леонід Кучма заявив про нові ініціативи, серед яких - передбачити у домовленостях щодо тиші на Донбасі заборону Об’єднаним силам відкривати вогонь у відповідь.

6 червня Кучма пояснив, що позиція "не стріляти у відповідь" на Донбасі має стосуватися заборони ведення вогню по об'єктах цивільної інфраструктури. За його словами, раніше, коли ухвалювалися рішення про поновлення зобов'язань з дотримання режиму тиші, жодного разу це не було реалізовано.