REUTERS

На озброєнні російських військ в тимчасово окупованому Криму знаходяться засоби, що можуть використовуватись як носії тактичної ядерної зброї.

Читайте такожОборот 5 мільйонів гривень: у Києві за фінансування бойовиків "ДНР" затримано переселенців з окупованого Донбасу

Про це йдеться у відповіді виконувача обов'язків заступника командира Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького на інформаційний запит УНІАН.

Відео дня

"На озброєнні російських військ в Криму знаходяться засоби, що можуть використовуватись як носії тактичної ядерної зброї", - йдеться у відповіді.

Зокрема, за даними розвідки, такими засобами є: ракетний крейсер "Москва", який оснащений протикорабельним ракетним комплексом "Базальт" з ракетами "Вулкан"; надводні кораблі та підводні човни, які є носіями ракетних комплексів типу "Калібр" та інших протикорабельних ракет; бомбардувальники Су-24М, які можуть нести ядерні бомби.

Як повідомляв УНІАН, за даними розвідки, Чорноморський флот РФ від часу незаконної анексії Криму поповнився 6 підводними човнами та 5 кораблями з крилатими ракетами типу "Калібр". Також РФ в рамках переозброєння розгорнула в окупованому Криму три дивізіони зенітно-ракетних систем С-400.

Крім того, за даними розвідки, РФ зосередила в Криму 30 тис. військових та планує збільшити контингент ще на 7-10 тис.