REUTERS

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 9 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр операції Об’єднаних сил.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як зазначається, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил: поруч Мар'їнки з напрямку Олександрівки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; двічі - неподалік Водяного з напрямку Ужівки – з гранатометів різних систем; поблизу Новогнатівки з напрямку Стили – зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Гнутового з напрямку Заїченкового – зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

Читайте такожОкупанти обстріляли гуманітарний коридор на Донбасі (відео)

Водночас, як повідомили у штабі, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики 4 рази обстріляли позицій українських військових: двічі - поблизу Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; в районі Зайцевого – з озброєння БМП та стрілецької зброї; поблизу Луганського з напрямку Нижнього Лозового – з великокаліберних кулеметів.

Про загиблих чи поранених українських бійців не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, в районі проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій та Луганській областях з 00:01 21 липня встановлено "режим тиші". У штабі ООС наголосили, що підрозділи Об'єднаних сил "адекватно відповідатимуть" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.