Чоловік підозрюється в участі у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі / скріншот

У вівторок, 10 вересня, на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» затримали 35-річного бойовика з позивним «Коршун», який прямував з території окупованого Криму.

Читайте такожСьогодні бойовики 7 разів відкривали вогонь по українських військовихПро це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

«Під час проведення фільтраційно-перевірочних заходів прикордонники з’ясували, що ця особа підозрюється в участі у бойових діях проти Збройних сил України на сході країни та перебуває у розшуку. Встановлено, що даний громадянин у 2014 році, за вказівкою російських кураторів, приймав активну участь у захопленні органів державної влади та місцевого самоврядування на території Донецької області, а також перебував у складі «русской православной армии», та ніс службу на одному з блокпостів на в’їзді до Донецька з боку Новотроїцька», – говориться у повідомленні.

За словами самого бойовика, з часом він розчарувався в ідеях «руского міра» та виїхав на заробітки до Росії.

Як зазначили у Держприкордонслужбі, затриманого бойовика передали співробітникам Національної поліції для проведення подальших слідчих дій.

Як повідомляв УНІАН, бойовики самопроголошеної «ДНР» хочуть запустити потяг до Москви та Санкт-Петербургу.