У Кремлі розповіли, чи братимуть участь у відновленні Донбасу / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

У Кремлі назвали невдалою ідею України про репарації з боку Росії за руйнування Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи заяву міністра інфраструктури України Владислава Криклія про те, що Росія після закінчення бойових дій на Донбасі має виплатити Україні репарації.

"Ми не відносимо цю заяву до розряду вдалих. Давайте не будемо все-таки забувати, хто почав війну на Донбасі, де розташований Донбас", - сказав Пєсков.

Відео дня

При цьому він наголосив, що йдеться "про внутрішньоукраїнський конфлікт".

Читайте такожУ РФ заявили про бажання розвести війська по всій лінії зіткнення на Донбасі

Пєсков заявив, що Росія нині разом з низкою інших країн "робить все можливе, щоб сприяти у врегулюванні цієї проблеми".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи можлива участь Росії у відновленні Донбасу, він сказав: "Це залежить від того, що відбуватиметься, як (відбуватиметься) врегулювання, і так далі".

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій запевнив, що українці не будуть платити за відновлення окупованої частини Донбасу. "Українці не платитимуть за неконтрольовану територію, звичайно, ні. Це апріорі неможливо. Нехай спочатку повертає території країна-агресор, виплачує репарації, а тоді ми будемо думати, як будемо вкладати і відновлювати територію", - сказав міністр.