Ілюстрація / REUTERS

В районі Петрівського розпочалася практична фаза розведення від лінії розмежування сил і засобів Збройних сил України та окупаційних військ.

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.

Він сказав, що сторони вже почали відводити техніку.

Відео дня

"Почалася практична фаза розведення сил і засобів на ділянці №3", - заявив Агеєв.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ прибули на ділянку розведення сил в районі Петрівського (фото)

Раніше в районі Петрівського українські військові запустили сигнальні ракети на підтвердження готовності до розведення сил і засобів.

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.

«О 12.01 ми просигналили білою ракетою про те, що готові до практичної фази початку розведення сил і засобів», - сказав він.

За словами Агеєва, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які постійно моніторять ситуацію як фізично, так і за допомогою квадрокоптерів, підтвердили, що супротивник діяв синхронно, дзеркально - так само просигналив білою ракетою.

«Інформація, що та сторона дійсно пустила ракету, була підтверджена нашим постом спостереження...», - додав він.

За його словами, о 12.15 відбулось повторне підтвердження сигналу з боку Об’єднаних сил – запустили зелену ракету.

«Зараз чекаємо підтвердження від ОБСЄ, що з того боку так само пішла зелена ракета. Після цього відбудеться розведення сил і засобів, тобто піде техніка, яка визначена для розведення на сьогодні», - наголосив Агеєв.

Як повідомляв УНІАН, Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі узгодила питання про початок відведення сил і засобів у районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

Раніше розведення поблизу Петрівського було заплановане на 8 листопада, але, як заявили у штабі ООС, процес зірвала ворожа сторона.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петрівського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня.