21 листопада має розпочатись демонтаж укріплень / фото facebook.com/pressjfo.news

Демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення з ділянки розведення у Петрівському має розпочатися 21 листопада, а завершитися 6 грудня.

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили про готовність сторін почати демонтаж оборонних споруд на ділянці розведення у Петрівському

Відео дня

"Процес демонтажу у Петрівському розпочнеться 21 листопада з 12:00 дня", - сказав Агеєв.

Зокрема, він уточнив, що наразі триває практична фаза розмінування території, а після цього почнеться демонтаж фортифікаційних споруд.

"Розмінування завершиться 20 листопада, і 21 числа з 12.00 буде синхронний та дзеркальний демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення", - сказав Агеєв.

За його словами, демонтаж планують завершити до 6 грудня.

"І вже 6 грудня з 12.00 до 7 грудня 12.00 інформування СММ ОБСЄ про виконання зазначених заходів на визначеній ділянці відведення, організація та забезпечення взаємодії з відповідними структурними підрозділами операції Об'єднаних сил під час інформування СММ ОБСЄ, тобто ми інформуємо через МЗС", - додав начальник прес-центру штабу ООС.

Також він сказав, що 7 грудня з 12.00 має розпочатися верифікація представниками місії ОБСЄ результатів розведення сил і засобів. Верифікація повинна завершитися до 8 грудня 12.00.

За його словами, увесь процес практичної фази розведення та відведення сил, розмінування, демонтажу і верифікації має тривати 30 діб.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня. 9 листопада розпочалось, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки і Петрівського.

13 листопада на цій ділянці розпочалася практична фаза розмінування території.

Сьогодні, 14 листопада, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявили, що російські окупаційні війська та Збройні сили України повідомили про готовність розпочати демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення з ділянки розведення у Петрівському.