Російське окупаційне командування на Донбасі з початку року активізувало призовну кампанію / фото УНІАН

Російське окупаційне командування на Донбасі з початку року активізувало призовну кампанію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані української розвідки.

Читайте такожАвтомат до рук, паспорт РФ і на війну: окупанти на Донбасі почали свій «призов» молоді

Відео дня

«Російське окупаційне командування з початку року активізувало призовну кампанію на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. До агітаційних заходів залучені усі місцеві медіа-ресурси (телебачення, періодичні друковані видання, соціальні мережі тощо)», - зазначив Гуцуляк.

За його словами, російські пропагандисти для мотивації чоловіків призовного віку проходити військову службу у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК обіцяють їм нібито високе фінансове забезпечення. При цьому, замовчується посилення вимог до особового складу у підрозділах окупантів і введення нових видів покарань, у т.ч. суттєвого зниження розмірів щомісячних грошових виплат за найменші порушення.

Разом з тим, повідомив Гуцуляк, попри агітацію окупантів, більшість потенційних призовників намагаються уникнути призову і виїхати для пошуку роботи за межі тимчасово окупованої території.