REUTERS

У Мінську українська сторона у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі пропонує для другого етапу розведення сил і засобів на Донбасі три ділянки: контрольний пункт в’їзду та виїзду «Гнутове», залізничний міст в Станиці Луганській і Новоселівку Другу (в районі Авдіївки).

Це офіційно підтвердив телепроекту Радіо Свобода "Донбас Реалії" заступник командувача операції Об’єднаних сил Богдан Бондар.

«Ці ділянки обиралися з урахуванням завдань, які були визначені «нормандським форматом», щоб вони давали додаткові гуманітарні можливості для місцевого населення. Можливості додаткових розгортань і роботи КПВВ, а також, з варіантом в районі залізничного мосту в районі Станиці Луганської – це можливість в подальшому відновлення залізничного сполучення. В тому числі для перевезення як пасажирів, так і різного роду гуманітарних вантажів», – розповів Бондар.

Відео дня

Читайте такожНа Луганщині "чекають на відповідь" ОБСЄ про моніторинг у нічний час

За словами військового, на ділянках, запропонованих Україною, цивільного населення, яке може після цього процесу опинитися в так званій «сірій зоні», немає.

«Все це буде відбуватися або на дорожніх коридорах або з урахуванням того, щоб населені пункти, вулиці не потрапляли на ділянки розведення», – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у Мінську розглядається дев'ять пропозицій для визначення нових трьох ділянок розведення сил на Донбасі.

Представники України запропонували три нові ділянки, але окупанти у відповідь озвучили свої шість варіантів.

Довідка УНІАН. Розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.

Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів ще у трьох місцях. Попередньо узгоджено, що розведення має відбутись до кінця березня 2020 року. При цьому поки не відомо, в яких саме районах має відбутися розведення.