Ілюстрація REUTERS

В Організації Об'єднаних Націй закликають міжнародну спільноту виділити гуманітарним організаціям 158 млн доларів для вразливих категорій населення сходу України, яке проживає по обидва боки лінії зіткнення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявила координатор системи ООН, координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані на прес-конференції у Києві.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що "формулу Штайнмаєра" треба закріпити в українському законодавстві

Відео дня

«Сьогодні я представила План гуманітарного реагування для України, в якому зазначена потреба у 158 млн доларів США для фінансування нашої гуманітарної роботи у 2020 році», - сказала вона.

Зокрема, Лубрані заявила, що планується надати гуманітарну допомогу та забезпечити захистом 2 млн найбільш незахищених людей на сході України у 2020 році. Передбачається, що ці кошти будуть спрямовані на реалізацію 122 проектів.

План гуманітарного реагування, в якому представлено комплексно першочергові заходи, є дорожньою картою для 56 партнерів - 9 установ ООН, 23 національних і 24 міжнародних неурядових організацій - для надання допомоги 2 млн найбільш незахищених людей на сході України у 2020 році.

Водночас, Лубрані зазначила, що на сході України допомоги потребує більша кількість людей - 3,4 млн (1,5 млн людей на підконтрольній території уряду України і 1,9 млн на непідконтрольній).

Планом передбачено надання допомоги у секторах освіти, продовольства, охорони здоров’я, захисту, житла, водопостачання і санітарії.