t.me/SBUkr

Контррозвідники Служби безпеки України запобігла незаконному вивезенню до Росії товарів військового призначення.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби поблизу державного кордону в районі села Лозно-Олександрівка зупинили автомобіль жителя Білокуракинського району, що на Луганщині.

Читайте такожОкупанти "ДНР" зганьбилися "рекламою" з австралійським хлопчиком

Відео дня

«Під час огляду машини була виявлена кільова частина військового гелікоптера Мі-24. Зловмисник планував перетнути митний кордон в об’їзд офіційних пунктів пропуску. На території РФ вантаж мав зустріти його поплічник», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі спецслужби у межах розпочатого досудового розслідування здійснюють збір доказів протиправної діяльності правопорушника та його поплічників. Встановлюються джерела походження агрегату.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експертному контролю) Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом примусової «паспортизації» громадян України на тимчасово окупованій території Луганської області.