Ілюстація / REUTERS

44% українців вважають події на Донбасі війною між Україною та Росією.

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 13 по 17 лютого.

"44% респондентів, оцінюючи ситуацію на Донбасі, вважають, що на сході України відбувається війна між Україною і Росією, ще 19% - що там відбувається сепаратистський заколот, підтриманий Росією", - йдеться в результатах дослідження.

Відео дня

Читайте такожПристайко розповів про "план Б" завершення війни на Донбасі

Лише 14% поділяють думку, що на сході України відбувається "громадянська війна" - конфлікт між проукраїнськими та проросійськими громадянами України, 10% - війна між Росією і США, 6% - що на сході України відбувається "боротьба за незалежність" донецької та луганської "народних республік".

*** Дослідження проводилось соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.