REUTERS

На засіданні Тристоронньої контактної групи з участю голови ОПУ Андрія Єрмака і заступника глави Адміністрації Путіна Дмитра Козака було домовлено про створення у складі групи консультативної ради з політичних питань.

Про це повідомляє Офіс президента.

Читайте такожБойовики на Донбасі двічі обстріляли українських військових, одного поранено

Відео дня

Рішення створити раду було ухвалено після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини з метою виконання домовленостей, досягнутих під час «нормандського саміту» 9 грудня у Парижі.

Новости Донбасса пишуть, що про консультативну раду було згадано представником ОБСЄ Хайді Грау у контексті порушення питання щодо особливого статусу ОРДЛО.

«Завдання ради – випрацювання рекомендацій з політичних питань у рамках компетенції підгрупи», – сказала вона.

Заступник глави Адміністрації Путіна Дмитро Козак заявив, що новий механізм з врегулювання на Донбасі передбачає створення «переговорного майданчика з участю країн нормандського формату і сторін конфлікту»: «Поки більше говорити не треба. Треба бережно ставитися до цих домовленостей, аби вони не зірвалися. Ми сподіваємося, що вони відбудуться».

Водночас представники російських найманців вважають домовленість як згоду Києва почати прямий діалог з ними: «Важливо, що це буде майданчик для прямого діалогу, спілкування обох сторін конфлікту – Донбасу та України», – стверджує так звана «голова МЗС ДНР» Наталія Никифорова.

Як повідомляв УНІАН, у Мінську 11 березня також домовилися про одночасне відкриття двох контрольних пунктів виїзду-в’їзду на Донбасі.