16 квітня стався обмін полоненими з ОРДЛО / Фото: ОП

Більшість звільнених сьогодні громадян України підтверджують факти побиття і нелюдського поводження щодо них під час ув'язнення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як інформує прес-служба Офісу генерального прокурора, про це повідомив начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Юрій Рудь.

Читайте такожРезніков: звільненим в рамках обміну з ОРДЛО українцям проведуть тести на COVID-19

Відео дня

«Більшість звільнених осіб підтверджують факти побиття, нелюдського поводження, застосування психологічного та сексуального насильства, приниження людської гідності, побиття, катування, що в окремих випадках призводило до каліцтв та загибелі”, - підкреслив він.

Офіс Генерального прокурора працює зі всіма звільненими українцями для підготовки та передачі доказів порушення міжнародного гуманітарного права до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Прокурори також забезпечать притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів на національному рівні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня у два етапи відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей.

Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі на тимчасово окупованих територіях.

Серед звільнених переважно цивільні, а також двоє військових та один правоохоронець.