REUTERS

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці у Facebook, інформуючи про обстановку у зоні проведення антитерористичної операції станом на 16 серпня.

Читайте такожРозвідка очікує імітацію бойовиками у формі ЗСУ наступальних дій сил АТО на Донбасі

«Зафіксовано чергові факти постачання залізничним транспортом з території РФ озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів до наступних населених пунктів: Дебальцеве – 22 вагони з боєприпасами, чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами (200 тонн); Іловайськ – два танки Т-64, шість БТР-80, два вантажні автомобілі “Урал”», - зазначили в управлінні розвідки.

Відео дня

Також повідомляється, що українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність мінометів, танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п.Комісарівка, Горлівка, Саханка та Кутейникове.

Крім того, противник продовжує ведення розвідки сил АТО, зокрема, зафіксовано застосування чотирьох безпілотних літальних апаратів у зонах відповідальності оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) “Донецьк” та ОТУ “Маріуполь”.

Також на західній околиці Горлівки підтверджено перебування двох комплексів радіолокаційної розвідки “Зоопарк-1”.

 «До передових позицій 4 омсбр у районі н.п.Сокільники переміщено підрозділ зі складу окремого розвідувального батальйону(Луганськ) 2 АК ЗС РФ», - інформує управління розвідки.