Турчинов: Навіть під час проведення переговорів у

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомили УНІАН у прес-службі РНБО.

Як зазначається в повідомленні, у зв’язку зі значним збільшенням кількості обстрілів за останні два тижні, насамперед на Маріупольському напрямку, Турчинов вирушив до цього сектору зони проведення антитерористичної операції, де провів нараду з військовим керівництвом АТО.

Читайте такожУ "ДНР" почався конфлікт між Захарченком та "Гіві", останнього може спіткати доля "Мотороли" - ІС

Відео дня

За словами Турчинова, обстановка в зоні проведення АТО залишається дуже напруженою, насамперед, на Маріупольському напрямку: «Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного».

«Навіть під час проведення переговорів у «нормандському форматі» обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись», - сказав секретар РНБО, додавши, що під час його перебування у Водяному та на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по позиціях ЗСУ.

«Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його «щирого бажання врегулювати конфлікт», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив також, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони «є тільки прикриттям для посилення військового протистояння».

«Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями – приречені», - наголосив секретар РНБО України.

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу АТО, на Маріупольському напрямку щодоби фіксується найбільша кількість обстрілів у зоні АТО.