Фото УНІАН

У Донецькій області патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обстріляли з стрілецької зброї.

Як повідомляється у звіті місії ОБСЄ, 17 березня п'ятеро членів патруля СММ перебували в 15 кілометрах на північ від Донецька з східної сторони автодороги Н20, де вона перетинається з дорогою другорядного значення, що веде на схід до Донецької фільтрувальної станції, розташованої між підконтрольної уряду Авдіївкою і підконтрольною терористам "ДНР" Ясинуватій.

Читайте такожМісія ОБСЄ зафіксувала на окупованій Луганщині розміщення десяти "Градів"

Відео дня

Спостерігачі здійснювали моніторинг дотримання режиму припинення вогню для розмінування території фільтрувальної станції та поблизу неї, а також відновлення водопостачання з обох сторін лінії зіткнення.

Спільний центр по контролю і координації (СЦКК) сприяв отриманню гарантій безпеки. На місці також були присутні три офіцера СЦКК (два українських і один російський), чотири представника Державної служби України з надзвичайних ситуацій і чотири фахівці з розмінування з тимчасово окупованої території.

В 11:45 чотири члени патруля СММ знаходилися неподалік від автомобілів, і почули, як над їх головами просвистіла куля, і тієї ж миті пролунав постріл зі стрілецької зброї "в 100-200 метрах на південь від них". Поки вони сідали в автомобілі, то почули ще один постріл зі стрілецької зброї "в 100-200 метрах на південь". Після цього всі присутні покинули цей район.

В СММ ОБСЄ зазначили, що це вже третій випадок в цьому районі за останні чотири тижні, коли поблизу патрулів місії чи об'єктів їх власності застосовують стрілецьку зброю.