Ілюстрація / REUTERS

Українська сторона Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі попереджає про можливі серйозні провокації на Донецькому напрямку. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Українська сторона СЦКК також застерігає, що НЗФ ОРДО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Донецькому напрямку, як на території підконтрольній Уряду України, так і на території ОРДО, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою скомпрометувати та звинуватити в цьому Збройні Сили України, з тим щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю", - йдеться у повідомленні.

Крім того, впродовж сьогоднішнього дня російсько-терористичні бандформування, незважаючи на оголошене днями так зване "хлібне перемир'я", 11 разів обстріляли позиції сил АТО вздовж усієї лінії зіткнення.

Відео дня

Майже половина з цих обстрілів характеризується застосуванням противником мінометів різних калібрів.

Читайте такожВ зоні АТО найскладніша ситуація зберігається на Луганському напрямку - Міноборони

Як відомо, сьогодні бойовики знову обстріляли житловий квартал Красногорівки. Один з боєприпасів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від будівлі Красногорівської загальноосвітньої школи №1 в мікрорайоні Сонячний.