Росія може вдарити по Україні 24 лютого / скріншот

Є ймовірність, що в річницю широкомасштабного вторгнення 24 лютого Росія приготує "сюрпризи".

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав в ефірі телемарафону українців бути максимально обережними і особливо уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги.

Він додав, що РФ може і передумати, оскільки бачила, що Україна готувалася до сьогоднішньої їх атаці. Не виключено, що Росія може завдати удару в інший день, припустив Ігнат.

Відео дня

ОНОВЛЕНО. Ігнат зазначив, що сьогоднішні повітряні тривоги пов'язані із застосуванням реактивних систем залпового вогню та балістичного озброєння. Ризики ракетних ударів завжди є і особливо у ці дні.

"Вище військове керівництво теж попереджало про те, щоб українці були в ці дні більш обачними, обережнішими і дотримувалися безпеки саме в ці дні, коли може бути це загострення", - зазначив він.

24 лютого 2023 - річниця широкомасштабного вторгнення РФ

Президент Володимир Зеленський у річницю широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого звернувся до українців зі словами про стійкість і висловив упевненість, що 2023 рік буде роком перемоги над агресором.

Військовий експерт Петро Черник припускає, що 24 лютого росіяни можуть влаштувати ракетний удар. Однак його ефективність буде нижчою, ніж під час минулорічних атак. Водночас експерт не виключає ймовірності диверсій.

За рік повномасштабної війни загальні бойові втрати Росії в Україні попередньо склали 146 тисяч 820 чоловік особового складу. Також РФ втратила: танків - 3363, бойових броньованих машин - 6600, артилерійських систем - 2363.