Сили оборони України показали, що можуть робити нестандартні ходи / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Олексій Арестович заявив, що незважаючи на розвиток технологій, появу сучасних видів озброєння і розвідки, все вирішує піхота.

"Вміння нестандартно використовувати географію всім військовим оркестром для просування піхоти - цей є військове мистецтво. Хтось ним володіє, а хтось ні. П'ятнадцять місяців війни показали, що противник вміє ходити в лобові атаки зі спробою взяти в малі і великі кліщі наші війська", - сказав він в ефірі у Юлії Латиніної.

Експерт зазначив, що сили оборони України показали, що можуть робити нестандартні ходи, залежно від місцевості та наявності сил і засобів.

"Наступи з одномоментною атакою в лоб, без урахування місцевості і підготовки - не наш шлях. Зараз йде початкова фаза контрнаступу з виносом тилів противника, позбавляючи його можливості ефективно чинити опір і своєчасно реагувати на загрози. Найцікавіше почнеться пізніше", - сказав він.

Війна в Україні-останні новини

Третя окрема штурмова бригада здійснила успішний наступ на околицях Бахмута і просунулася вперед, завдавши ворогові значних втрат.

Заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що окупанти стягнули в Бахмут більшу частину резервів і значно посилили своє угруповання на цьому напрямку.

За Бахмут і Мар'їнку тривають важкі протистояння, російські окупанти безуспішно намагаються здійснювати наступи та атаки, проте українські військові їх відбивають.