Міст на Чонгарі - адмінмежі з Кримом / скріншот

Адміністративну межу з Кримом на початку повномасштабного вторгнення обороняла, серед інших, морська піхота, батальйон якої "ліг" у боях з окупантами.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестовив в ході прямого ефіру з Марком Фейгіним.

За його словами, співвідношення сил тоді було 1 до 30 на користь ворога, морпіхи знали, що не залишаться в живих, але не відступили і захищали Кримський перешийок.

Відео дня

"А морпіх, який в Генічеську, знаючи, що російські війська прорвалися на оперативний простір і йдуть до мосту, він зрозумів, що не встигає його замінувати, підірвав його разом з собою", - додав він.

Швидка окупація Херсонської області

Нагадаємо, Херсон і більша частина області тривалий час перебувають під російською окупацією. Агресор періодично заявляє про намір провести там "референдум", а також проводить репресії проти мирного населення. Водночас жителі міста і області намагаються протистояти російським військовим, всіляко натякаючи, що їм там не раді.

Раніше міський голова Херсона Ігор Колихаєв, коментуючи швидку окупацію міста, заявив, що з незрозумілих причин заздалегідь було розміновано не лише Кримський перешийок, але і ряд мостів та Північно-Кримський канал. Окремо він згадав про Антонівський міст, який, на його думку, мав бути підірваний. Через нього, заявляв Колихаєв, ворог перекидав військову техніку РФ з окупованого Криму вглиб Херсонської області.

Після цього в Генштабі ЗСУ відреагували на цю інформацію, запевнивши, що міст через Чонгар був замінований

Сам Арестович раніше, коментуючи швидку окупацію Херсона, пояснив це коротко: "Про*бали".