У Бєлгородській області відбувся стрілецький бій: / фото ua.depositphotos.com

Противники кремлівського режиму здійснили атаку у Бєлгородській області Росії, знищивши взводний опорний пункт російських військ. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує факт бойових зіткнень поблизу населеного пункту Тєрєбрєно Бєлгородської області. Внаслідок атаки, яку здійснили  противники кремлівського режиму на Бєлгородщині, знищено взводний опорний пункт російських військ", - зазначили у ГУР.

Зауважується, що несподіваний напад на позиції підрозділів армії Росії викликав панічну реакцію серед особового складу місцевого гарнізону.

Відео дня

"Так, за наказом тамтешніх  командирів російських військ був відкритий  хаотичний артилерійський вогонь по навколишніх селах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, невідомі безпілотники в ніч на 17 грудня атакували військовий аеродром російських окупантів у Ростовській області - у Морозовську.

Атаку підтвердив і місцевий губернатор Василь Голубєв. За його версією, протиповітряна оборона збила "більшу частину" безпілотників над аеродромом.

Як повідомили джерела УНІАН, атака на аеродром Морозовськ - це спільна спецоперація Служби безпеки України та Збройних сил України.

Зауважується, що летовище було важливою ціллю, адже там місце дислокації 559-го бомбардувального авіаційного полку повітряно-космічних сил Росії.

За даними джерел, на летовищі на момент удару знаходилося до 20 літаків СУ-34. Крім того, на території аеродрому розміщувалися три радіолокаційні станції та інша техніка.

Атака на аеродром здійснювалася безпілотниками. За словами співрозмовника агентства, хоча в Росії вже традиційно встигли заявити, що всі безпілотники було збито, в реальності СБУ та ЗСУ завдали ворогу суттєвого ураження техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: