Експерт розповів, як довго росіяни можуть масовано бити по Україні / фото КГВА

Російська Федерація може тривалий час наносити масовані удари по території України. У окупантів є ракети, які українське ППО не може збити.

"Я думаю, що, на жаль, у росіян вистачить ресурсу підтримувати такий темп масованих обстрілів території України як мінімум до весни. Оскільки, попри виробничі показники, вони можуть запускати до 100 ракет одночасно і у них все одно залишається можливість і запаси для 2-3 масованих обстрілів. Це стосується майже всіх видів їх ракет", - розповів експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі Еспресо.

За його словами, тільки "Калібрів" окупанти могли накопичити до 200 одиниць, а в їхньому арсеналі є ракети, які повітряні сили України ще не збивали.

Відео дня

"Зокрема Х-22/32. Це переобладнана ракета з удосконаленою електронікою. Ця ракета може бити на велику дистанцію. Здається, саме така ракета долетіла до Черкаської області 29 грудня", - підсумував експерт.

Атака РФ 2 січня 2024 - головні новини

2 січня армія РФ атакувала Україну "Кинджалами" та іншими ракетами. У кількох районах Києва впали уламки і сталися загоряння. Під час атаки сили ППО збили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47м2 "Кинджал".

В результаті ранкової ракетної атаки РФ вже відомо про майже 50 постраждалих, двоє людей загинули.

Також Росія завдала ракетний удар по центру Харкова. Наразі відомо про загибель 91-річної жінки та 47 постраждалих, серед яких - діти.

Вас також можуть зацікавити новини: